Heeft u een woning in het buitenland?

Voorkom box 3 heffing op uw buitenlandse woning

Heeft u een woning in het buitenland? Dan betaalde u tot 2017 over uw buitenlandse woning per saldo niets aan Nederlandse belasting. Immers, belastingverdragen wijzen het recht om belasting te heffen - over (de inkomsten uit) onroerend goed - steevast toe aan het land waar dat onroerend goed is gelegen. Als inwoner van Nederland kreeg u vervolgens vrijstelling van Nederlandse box 3 belasting. Tot 2017 was dat allemaal logisch en probleemloos. Dat kwam omdat het forfaitair rendement altijd 4 procent was en het vaste belastingtarief 30 procent bedroeg.

Sinds 2017 moet u toch in Nederland belasting betalen over buitenlands onroerend goed

Sinds het nieuwe box 3-systeem van 2017 moet u ook in Nederland box 3 belasting betalen over buitenlands onroerend goed. Dit betekent dat u niet de volledige vrijstelling geniet ter voorkoming van dubbele belasting, terwijl naar onze mening u hier wel recht op heeft. Om toch de volledige vrijstelling te claimen, heeft Grant Thornton besloten om deze kwestie aan de rechter voor te leggen. Via deze weg willen wij dubbele belastingheffing voorkomen. Bij die procedure kunt u aanhaken.

Dien tijdig een bezwaarschrift in

Heeft u een buitenlandse woning? Dan kunt u door middel van een bezwaarschrift tegen uw aanslag inkomstenbelasting 2018 aanhaken bij, de lopende procedure die Grant Thornton momenteel voert. Om aan te haken, moet u eerst een bezwaarschrift tegen de box 3 heffing op uw buitenlandse woning (tijdig) indienen. Uw bezwaar is tijdig ingediend als u binnen zes weken na dagtekening van uw definitieve aanslag inkomstenbelasting 2018 uw bezwaarschrift naar de belastingdienst heeft gestuurd. Gebruik hiervoor ons modelbezwaarschrift. Deze kunt u voor 65 euro downloaden. Vul uw persoonlijke gegevens in en verstuur het bezwaarschrift tijdig naar de belastingdienst.

Wilt u meer weten over de box 3 heffing over uw buitenlandse woning?

Voordelen
Eenvoudig: U maakt eenvoudig bezwaar door gebruik te maken van ons modelbezwaarschrift buitenlandse woning. Door middel van dit modelbezwaarschrift verzoekt u de inspecteur van de belastingdienst om zijn uitspraak op uw bezwaar aan te houden, totdat de rechter uitspraak heeft gedaan inzake de Grant Thornton procedure m.b.t. de box 3 heffing buitenlandse woning. Rond het modelbezwaarschrift af door uw persoonlijke gegevens in te vullen en stuur het bezwaarschrift tijdig op naar de belastingdienst. Het adres vindt u op uw aanslag inkomstenbelasting 2018;
Snel: Na het voltooien van uw betaling kunt u het modelbezwaarschrift direct downloaden;
24/7 beschikbaar: U kunt het modelbezwaarschrift 24/7 aanschaffen en downloaden.

65 Incl. BTW

Modelbezwaarschrift buitenlandse woning

  • Eenvoudig deelnemen
  • Veilige betaling

Ik wil bezwaar maken

Meest gestelde vragen

Momenteel voert Grant Thornton een rechtszaak tegen de box 3 heffing voor de buitenlandse woning. Door middel van het model bezwaarschrift verzoekt u de inspecteur van de belastingdienst om aan te haken bij de lopende rechtszaak. De inspecteur zal dan geen uitspraak doen op uw bezwaarschrift totdat de rechter uitspraak heeft gedaan over de omgang van de box 3 heffing t.a.v. de buitenlandse woning. De uitspraak van de rechter is dan tevens de uitspraak op uw bezwaarschrift. Nadat het bezwaarschrift naar de belastingdienst heeft verstuurd ontvangt u van de belastingdienst een brief waarin wordt vermeld wat de vervolgstappen zijn.

Om het model bezwaarschrift te kunnen downloaden betaalt u eenmalig 65 euro. Mocht de uitspraak van de rechter in het voordeel van de belastingplichtige vallen dan krijgt u waarschijnlijk de teveel betaalde box 3-heffing terug. In andere gevallen bent u slechts de eenmalig betaalde 65 euro kwijt. U betaalt dus geen griffierechten, tenzij u zelf naar de rechter stapt.

Ja dat is mogelijk. Wilt u dat wij namens uw het bezwaarschrift opsturen neem dan contact met ons op via .

Persberichten en updates
17 nov 2020

Ethisch ondernemen, hoe maak ik verantwoorde keuzes?

De roep om ethisch ondernemerschap is groter dan ooit, ook in deze krant. Dit wordt versterkt door ...

11 nov 2020

Valuation, investigation & dispute services

Hoe onderscheid ik feit van fictie bij vermoedens van onregelmatigheden en hoe bepaal ik de impact?

11 nov 2020

Sinzer - maatschappelijke impact

Verbeter uw impact op de wereld, stap voor stap.