Maak bezwaar tegen de box 3-heffing in uw aangifte inkomstenbelasting 2019

Welkom op onze speciale pagina voor uw bezwaarschrift tegen uw aanslag inkomstenbelasting 2019

Beschikt u over een box3-vermogen waarover u vermogensrendementsheffing betaalt dan is het voor u interessant om bezwaar te maken tegen uw aanslag inkomstenbelasting 19.

Wat was de aanleiding voor dit initiatief?

De aanleiding voor dit initiatief is dat Grant Thornton haar klanten de mogelijkheid wil bieden om te bereiken dat de belastingdienst alleen belasting heft over uw werkelijk genoten rendement en geen belasting heft over een rendement dat gebaseerd is op veronderstellingen, zoals dat nu wel gebeurd.

Wat krijgt u ervoor terug?

Op basis van dit veronderstelde rendement zou het nu kunnen zijn dat u meer belasting betaalt dan u aan inkomsten geniet. Door ons via deze website toestemming te geven, dienen wij voor u een bezwaarschrift in zodat kunt meelopen met de massaal bezwaarprocedure tegen de box 3 heffing.

Nieuwsgierig naar uw box 3-vermogen in 2020 en 2022?

Bent u benieuwd hoeveel box 3-belasting u in het nieuwe systeem meer of minder gaat betalen ten opzichte van de huidige regeling?

Doet u ook mee?

500excl. BTW

Individueel bezwaar

  • Enkel bezwaar

Ga verder naar betaling

750excl. BTW

Bezwaar met fiscaal partner

  • Eenmalig 250 euro korting

Ga verder naar betaling

Persberichten en updates

Belasting

'Beleggers dupe van lagere spaarbelasting'

10 september 2019

Vorige week maakte het kabinet bekend dat het vanaf 2022 de belasting op spaargeld fors wil verlagen. Deze operatie zal budgettair neutraal worden doorgevoerd.

Belasting

‘We moeten blijven ageren tegen box 3’

22 augustus 2019

Op maandag 9 september vindt in pers- en politiek debatcentrum Nieuwspoort in Den Haag de tweede NOB Belastingpoort-bijeenkomst plaats. Thema van de middag is: ‘Box 3 – quick fixes’.

Belasting

Geen compensatie voor te hoge spaartaks

03 januari 2019

De gewraakte spaartaks, de belasting over ons vermogen, is te hoog. Maar dat betekent niet dat mensen te veel betaalde belasting terug gaan krijgen.

Meest gestelde vragen

Momenteel voert Grant Thornton een rechtszaak tegen de box 3-heffing voor de buitenlandse woning. Door middel van het model bezwaarschrift verzoekt u de inspecteur van de belastingdienst om aan te haken bij de lopende rechtszaak. De inspecteur zal dan geen uitspraak doen op uw bezwaarschrift totdat de rechter uitspraak heeft gedaan over de omgang van de box 3-heffing t.a.v. de buitenlandse woning. De uitspraak van de rechter is dan tevens de uitspraak op uw bezwaarschrift. Nadat het bezwaarschrift naar de belastingdienst heeft verstuurd ontvangt u van de belastingdienst een brief waarin wordt vermeld wat de vervolgstappen zijn.

Ja dat is mogelijk. Wilt u dat wij namens uw het bezwaarschrift opsturen neem dan contact met ons op via .